Tips voor de verkoop van uw huis

1. Ruim uw woning op voor de fotopresentatie. Een glanzend schoon huis heeft aantrekkingskracht.  Maak het dan ook stofvrij, lap de ramen en maak de spiegels schoon, poets de keuken en de badkamer, inclusief het tegelwerk. Plaats speelgoed, kleding, persoonlijke en/of kostbare spullen, fotolijstjes, lectuur, post, sleutelbossen, asbakken en andere losse spullen, spullen van uw huisdieren zoals voerbakken, manden en speeltjes uit het zicht en sla overbodige meubels op, zodat ruimte een kans krijgt.

2. Maak van uw keuken en badkamer ‘showrooms’ en haal alle gebruiksvoorwerpen weg. Denk hierbij aan etenswaren, serviesgoed, handdoeken, badmatten, tandenborstels en andere persoonlijke snuisterijen. Zet de vuilnisbak uit het zicht.  Verwijder eventuele kalkvlekken en maak het voegwerk in de badkamer schoon.

4. Zorg voor lege vloeren. Spullen onder tafels, naast banken, in hoeken en onder de kapstok moeten uit het zicht verdwijnen.

5. Open alle (rol)gordijnen, luxaflex, vitrages, lamellen en doe de verlichting aan, ook boven het aanrecht in de keuken. Licht schept ruimte.

6. Verwarm de woning. Potentiele kopers zullen eerder weg willen uit een koud huis, een warm huis werkt uitnodigend.

7. Het is verstandig om niet tijdens de bezichtiging in huis te zijn. Misschien klikt het niet met de geïnteresseerden en loopt u hierdoor een mogelijke verkoop mis. Toch aanwezig zijn? Laat dan de makelaar het woord doen.

8. Toon de buitenkant van de woning zo open mogelijk en doe de gordijnen en vitrage open. Snoei indien nodig eventuele heggen of bomen voor de woning. Zorg dat de tuin opgeruimd, gemaaid en geveegd is .Zorg dat er geen auto’s voor de woning staan, of zet uw eigen auto voor de deur zodat deze verplaatst kan worden. Zorg dat kliko’s en vuilnisbakken uit het zicht staan. Zorg dat er geen rommel zichtbaar is op het dak en de dakgoot

9. Repareer kleine mankementen zoals losse deurklinken, gordijnrails, losse elektrasnoeren, etc.
Zorg dat het schilderwerk netjes bijgewerkt is