Heyen Makelaars is één van de oudste makelaarskantoren van het Gooi. Johannes Hendricus Heijen behaalde in 1939 zijn makelaarsdiploma en startte daarna zijn vastgoedbedrijf. Zo legde hij zich toe op verkoop en aankoop, verhuur en huur en taxaties van woningen in de regio. Na het  eerste levensjaar van het kantoor bracht de Tweede Wereld Oorlog echter een terugval in transacties teweeg. Meer perspectief ontstond kort na de bevrijding in 1945, waardoor Heijen de bedrijfsactiviteiten met succes kon voortzetten.

Vanaf 1963 trad een jongere generatie toe met de komst van Niko Frakking als eerste in dat jaar en later als tweede in het jaar 1972 verbond Peter Heijen zich vervolgens aan de makelaardij. Met zijn drieën hebben ze het makelaarskantoor geleid tot 1980 waarna Niko en Peter jarenlang samen succesvol het makelaarsbedrijf hebben uitgeoefend. 

Inmiddels is ook de derde generatie binnen het vastgoedbedrijf actief. Zoon Jurriaan Frakking en zoon Jasper Heijen werken intern nauw samen met makelaars Harmen Bisschop van Tuinen en Bram Dudok de Wit. De makelaars krijgen bij hun dagelijkse werkzaamheden ondersteuning van medewerkers Erica Eerenberg-Ruisendaal, Natascha Westebring en Hilde Pesch. Samen beschikt het team over in meer dan 75 jaar opgebouwde vastgoedexpertise en een gerenommeerd netwerk van relaties in en buiten het Gooi.